Wandelen met de hond

Heerlijk eropuit naar de bossen of het strand voor een flinke wandeling met je trouwe viervoeter. Voor beide een moment van ontspanning en een goede gelegenheid om wat energie kwijt te raken. Er zijn enkele essentiële benodigdheden voor een fijne wandeling met je hond. Welke dat zijn zet ik hieronder voor je op een rijtje!

Halsband

Er zijn vele verschillende soorten halsbanden voor honden te verkrijgen. Ze kun je een leren halsband kopen die met een gesp dicht kan. Maar er is ook een slipketting mogelijk welke als het ware door een ring gehaald wordt waardoor de ketting flexibel is en aangetrokken wordt wanneer de hond hard aan de lijn trekt. Naast essentiële verschillen zijn er allerlei soorten accessoires te koop voor een hondenhalsband. Zo kun je bijvoorbeeld een naamplaatje aan de halsband hangen met de naam van de hond en jouw contactgegevens. Dit is ideaal mocht je hond onverhoopt ontsnappen. Ook zijn er tegenwoordig lichtjes te verkrijgen voor een wandeling in het donker. Zo zijn er halsbanden te vinden waar dit in verwerkt zit, maar kun je er ook voor kiezen de lampjes zelf te bevestigen aan de halsband wanneer je een wandeling maakt in het donker.

Hondenriem

Wanneer je de juiste halsband hebt gevonden voor jouw hond komt de volgende vraag naar boven. Voor welke soort riem kies je? Zo heb je de keuze uit een looplijn. Deze zijn vaak verkrijgbaar in canvas en leer. Deze lijnen hebben een vaste afstand. Daarnaast zijn er ook rollijnen verkrijgbaar. In dit geval heb je een handvat waarin de lijn voor een aantal meters opgerold kan worden. Deze kun je vastzetten op iedere gewenste lengte. Op deze manier kan de hond veel verder van zijn baas af lopen en toch nog aan de riem zitten.

Speeltjes

Een hond is ideaal te vermaken met een hele verscheidenheid aan speeltjes. Ideaal voor een flinke wandeling is een tennisbalwerper. Dit is een handvat waarmee je de bal voor je hand een grote afstand weg kunt werpen. Verder zijn er natuurlijk ook allerlei natuurlijke ‘speeltjes’ te vinden tijdens de wandeling. Zo doen stokken het altijd erg goed bij honden.

Snoepjes en water

Zorg er altijd voor dat je snoepjes meeneemt voor je hond wanneer je een flinke wandeling gaat maken. Zo kun je de hond altijd belonen bij goed gedrag. Ook is het handig om de hond regelmatig van water te voorzien. Ook jijzelf zult waarschijnlijk regelmatig even pauze nemen. Zo heeft ook jouw hond behoefte aan een lekkere slok water!  

Gerelateerd

Recent