Zo kom je af van vervelende beestjes in huis

We zien ons huis natuurlijk het liefst als het fijnste plekje op aarde. Schoon, opgeruimd en een plek waar je je op je gemak voelt. Zeker nu we de laatste jaren plotseling hebben moeten wennen aan veel meer thuiszitten dan voorheen werd ons huis belangrijker dan ooit. Ineens was je huis dan ook je kantoor, bioscoop, restaurant en klaslokaal. Ondanks dat ons huis zijn voornaamste functie nu weer terug heeft gekregen, vinden we de status van het huis nog even belangrijk. Er zijn al flink wat interieurs onder handen genomen, van een nieuw likje verf op de muur tot een volledige renovatie. Iets wat niet op het wensenlijstje staat, zijn vervelende beestjes die in huis kunnen voorkomen. Hoewel het vaak te voorkomen is, kun je er niet altijd iets aan doen dat ongedierte in huis of in de tuin komt. Ineens zijn ze daar en als de beestjes eenmaal hun intrede hebben gedaan, gaan ze niet meer zo snel weg. Je kunt zelf aan de slag gaan om ongedierte te bestrijden, maar het best schakel je hulp in van een professional. Door gebrek aan eigen kennis kunnen de beestjes namelijk overleven of terugkeren.

 

Bedwantsen

Van bedwantsen hebben we allemaal wel eens gehoord, maar gelukkig zal lang niet iedereen hier in zijn leven mee te maken krijgen. Bedwantsen zijn kleine parasieten die leven van het bloed van mensen en dieren. Ze komen vooral voor in slaapkamers en komen in de nacht tevoorschijn. Een bedwants kan je bijten, waarna er een rode bult ontstaat die erg jeukt. Je herkent de beten omdat ze vaak in een rij van 3 beten of in een groepje bij elkaar voorkomen. Bestrijding is echt noodzakelijk, al is dit lastig om zelf te doen.

 

Boktor

Een Boktor is een kever die in veel woningen voorkomt. Zelf niet gevaarlijk, maar de larven van de tor kunnen enorme schade aan hout veroorzaken. Daarom worden ze ook wel houtwormen genoemd. Wanneer de larven schade hebben aangericht aan huizen, meubels en vloeren kunnen er gevaarlijke situaties ontstaan. Het hout wordt verzwakt doordat de larven gangen graven door het hout. Heb je een boktor gespot? Schakel dan altijd hulp in voor bestrijding.

 

Wespen

Wespen staan bij veel mensen hoog op het lijstje van meest vervelende beestjes. Zomerse avonden kunnen flink worden verpest door wespen en ze kunnen een pijnlijke steek achterlaten. Een enkele wesp vliegt wel weer door, maar als je een volledig wespennest in huis hebt wil je deze echt niet behouden. Je vindt zo’n nest vooral op zolder, in de schuur, in de grond, in de spouwmuur, in de schoorsteen, tussen houten balken of onder dakpannen.

 

Mieren

Van mieren hebben we over het algemeen niet veel last, maar een grote kolonie kan toch de tuin laten verzakken. Een mierenplaag is daarnaast gewoon irritant. Mieren komen op zoetigheid af, zorg dus altijd dan etensresten en zoete drankjes in de zomermaanden direct worden opgeruimd. Als ze toch in huis komen, wis hun sporen dan zo snel mogelijk uit met een doekje met wat azijn erop. Zo verwijder je het geurspoor, waardoor geen nieuwe mieren via deze mierenstraat binnenkomen.

Gerelateerd

Recent