De winterdip voorbij

Het is bijna winter, nog even wachten en dan gaat dit wonderlijke seizoen officieel van start. Maar ondertussen heeft het al meerdere keren gesneeuwd en maken we ons al klaar voor de kerstdagen en het koude weer. Gevoelsmatig is het winterseizoen al van start gegaan. Een leuk seizoen maar het is ook donker. Dat zorgt voor snel voor een dipje. De gevreesde winterdip kun je tackelen voor die bij je aanklopt. In deze blog geef ik je tips. Lees je mee?

Zoveel mogelijk vitamine D

Omdat het zo donker is, laat komt de zon op en hij gaat vroeg weer onder, missen we het natuurlijke licht veel. Van zonlicht krijgen we vitamine D en dat is heel goed voor onze fysieke en emotionele gezondheid. Wees daarom ondanks de kou nog steeds veel buiten en neem die zonnestralen op als de zon zich dan eindelijk laat zien. Als extraatje kan je nog wat extra vitamine D slikken, een supplement om de boel aan te vullen.

Een gebalanceerd dieet

Voeding heeft een grote impact op onze gemoedstoestand. Je zou wel kunnen zeggen dat onze darmen ons tweede brein zijn. Als je veel ongezond eten eet, zorgt dit voor ontstekinkjes en je lichaam heeft dan veel energie en stofjes nodig om dat te verhelpen. Door al dat verbruik voel je je vaak moeier en ook niet zo vrolijk. Goed blijven eten dus in deze maanden.

Lekker bewegen

Met de kou trekken we meer naar binnen en daardoor bewegen we op een dag ook minder. Maar dat is niet nodig en ook onhandig. Ondanks dat beweging ons veel energie kost, krijgen we er ook energie voor terug en maakt het ons lichaam sterker en soepeler. Daar worden we dan weer vrolijker van. Zeg je sportschool abonnement liever nog maar niet op of zoek een andere manier van binnen sporten als je de buitenlucht niet in wil.

Warm en water

Want dat de kou een hoop energie vreet, dat mag duidelijk zijn. Zorg dan ook gedurende de dag dat je warm genoeg bent en blijf water drinken. Neem iedere dag een gepersonaliseerde waterfles mee naar je werk zodat je dit niet vergeet en de fles niet zo makkelijk kwijtraakt. Voldoende water geeft ook energie en ondersteunt verschillende processen in je lichaam. Door je lichaam al deze boosts aan te reiken, zal je gemoedstoestand omhooggaan en dat trekt jou deze winter weer door die dip heen! Haal jouw waterfles van Flaske.

Gerelateerd

Recent