Veilig wonen? Neem camera beveiliging!

Toegegeven, de afgelopen jaren keek ik met enige verbazing naar veel van mijn buren die de ene na de andere camera installeerden. Buiten hun huis, maar ook binnen en ze bleven maar aan mij vertellen hoe veilig ze zich zo voelden. Ik hoorde dat aan en dacht er het mijne van. Tenslotte was ik niet zo dol op camera’s. Natuurlijk begrijp ik het nut wel, maar is het echt nodig dat je zowat overal 24 uur per dag gevolgd wordt? Ook nog in je eigen huis? Toch liet het me niet los. Ik ging me er eens wat meer in verdiepen. Was dit misschien ook iets voor mijn huis en tuin? Of misschien voor mijn kantoor in de stad? Camera beveiliging draait niet alleen om camera’s. Het is het totale plaatje dat je huis, je tuin of je kantoor veilig maakt tegen inbraken. In 80% van de gevallen is inbraak een gelegenheidsinbraak en dieven slaan een huis met camera beveiliging dan liever over. Maar wat kan je dan doen om je huis inderdaad veilig te maken?

Camera beveiliging, mist en de telefoon

Zoals gezegd draait het veilig maken van je huis niet alleen om camerabewaking hoewel dat wel een grote rol speelt. Maar er zijn meer dingen die je kan doen om je huis veilig te maken. Wat dacht je bijvoorbeeld van mistbeveiliging? Mistbeveiliging zet binnen de kortste keren een ruimte vol met dikke mist zodat het moeilijk navigeren en zoeken is. Ideaal misschien voor kantoren en loodsen. Naast camera beveiliging kun je natuurlijk ook kiezen voor een alarmsysteem en een video intercom systeem waarbij je altijd kunt zien wie er aan de deur staat. Dit systeem kun je koppelen aan je telefoon zodat je kan laten erken dat de boel in de gaten gehouden wordt, ook al ben je zelf niet thuis.

Ook voor mij

De mogelijkheden om je huis, tuin en kantoor een veiligere plek te maken zijn eindeloos en mijn groeiende kennis hierover deed me tenslotte besluiten ook een aantal camera’s te installeren. Daarbij moet je wel rekening houden met een aantal zaken. Zo wist ik niet dat een camera niet gericht mag zijn op de openbare weg. Of op de tuin van de buren. Maar logisch is dat wel natuurlijk. Ik ben toch heel blij dat ik het gedaan heb. Het is een prettig idee dat je huis in de gaten gehouden wordt. Misschien is camera beveiliging ook wel iets voor jou?

Gerelateerd

Recent